• Comenzi și informații
    0748 482 198
  • Info programări
    0357 417 000
Blog
Află cum să ai grijă de ochii tăi

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare

header2

Protecția împotriva razelor ultraviolete (UV) este un factor ignorat de mulți în momentul alegerii unei perechi de ochelari de soare. Radiațiile UV ale soarelui pot deteriora nu doar pielea pleoapelor tale, dar și corneea, cristalinul și alte părți ale ochiului. Expunerea la ultraviolete contribuie de asemenea la dezvoltarea anumitor tipuri de cataractă și degenerare maculară. Când îți alegi ochelarii de soare, uită-te la gradul de protecție UV de pe eticheta produselor. Alege ochelari de soare care blochează 99 sau 100 % din razele UVA și UVB. Ignoră acei ochelari de soare care neglijează să ofere detalii despre protecția UV. Faptul că lentilele au o culoare întunecată nu înseamnă că ele oferă și protecție. De asemenea, este recomandat să alegi ochelari cu lentile largi, care protejează ochii din orice unghi.
Protecția UV nu este singurul considerent atunci când vine vorba de selectarea ochelarilor de soare. Multe persoane nu cunosc acest fapt, dar culoarea lentilelor este un factor important în alegerea unei perechi de ochelari de soare. În plus, față de protecția UV, ia în considerare următoarele:

Lentile care blochează lumina albastră

Populare printre schiori și vânători, aceste lentile fac obiectele îndepărtate mai ușor de reperat, în special pe timp de ninsoare sau ceață. Acestea sunt de obicei de culoarea chihlimbarului. Totuși, atunci când conduci, este recomandat ca ochelarii de soare fumurii să fie de culoare gri, astfel, nu o să ai probleme cu distingerea culorilor semaforului.

Lentile polarizate

Lentilele polarizate reduc efectul de orbire reflectată, cum ar fi lumina soarelui, care se reflectă din zăpadă sau apă. Sunt utile pentru schi, condus și la pescuit.

Lentile fotocromice

Aceste lentile se întunecă sau se deschid la culoare ca urmare a schimbări intensității luminii ambientale. Cu toate acestea, ele au nevoie de timp să se adapteze la diferitele condiții de lumină.

Lentile din policarbonat

Lentilele din policarbonat oferă protecție în timpul activităților sportive și celor potențial periculoase.

Lentile cu reflexie oglindă

Lentile acoperite cu oglindă reduc lumina vizibilă.

Lentile degrade

Lentile cu degrade, sunt de culoare închisă pe partea de sus și mai deschise pe partea de jos, astfel efectul de orbire se reduce și îți permite să vezi clar în diferite condiții de lumină. Sunt utile pentru condus, dar nu și pentru sport. Lentile cu dublu degrade sunt de culoare închisă pe partea de sus și de jos și mai deschise în mijloc. Sunt utile pentru purtarea în timpul activităților nautice sau pentru sporturile de iarnă, dar nu și pentru condus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Efectele iluminatului artificial asupra ochilor

Ochii au parte de un tratament nociv, în timpul serviciului. Lucrând toată ziua la lumina unui bec fluorescent puternic, vederea poate suferi leziuni permanente, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Naţională Australiană (ANU) din Canberra, Australia.

Citește articolul complet

Ce trebuie să știm despre fotofobie

Fotofobia sau sensibilitatea la lumină se definește ca o senzație neplăcută la contactul cu lumina. Este un simptom des întâlnit, care poate apărea din cauza unor iritații oculare minore, dar prezența ei poate indica și existența unor afecțiuni oftalmologice severe.

Citește articolul complet

Conjunctivita alergică de primăvară

Conjunctivita alergică sezonieră este un tip de conjunctivită, des întâlnită, care apare ca reacție la alergenii din aer. Este o afecțiune des întâlnită pe timpul primăverii, în lunile aprilie și mai, deoarece este declanșată de polen și iarbă.

Citește articolul complet

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Fii mereu la curent cu știri despre noile noastre produse și promoții.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM!

Îți stăm la dispoziție cu detalii suplimentare despre produse sau programări.

0748 - 482 - 198/0357 - 417 - 000
NE GĂSEȘTI ȘI PE REȚELELE

Intră în comunitatea noastră și află cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea ochilor tăi.