• Comenzi și informații
    0748 482 198
  • Info programări
    0357 417 000
Blog
Află cum să ai grijă de ochii tăi

Sănătatea ochilor pe timpul verii (II)

Anotimpul cald aduce după sine pe cât de multe bucurii, pe atât de multe neplăceri. În articolul trecut ai aflat despre o parte dintre riscurile pe care le întâmpini în timpul verii în ceea ce privește sănătatea ochilor. În continuare vei putea găsi toate celelalte situații cărora trebuie să le acorzi atenție sporită și sfaturi pentru prevenirea și tratarea posibilelor afecțiuni.

Înotul cu lentile de contact

Nu este contraindicat să păstrezi lentilele de contact pe ochi, dacă apa conține o cantitate suficientă de clor. Apa clorinată distruge bacteriile. Însă, pentru ca expunerea lentilelor de contact la bacterii să fie pe cât se poate de redusă, este important ca ochii să fie închiși la contactul cu apa.

În apele non-clorinate, cum ar fi lacurile sau râurile, nu există nicio protecţie împotriva bacteriilor. Cumpără lentile de contact de unică folosință pentru astfel de situații, deoarece utilizarea acelorlași lentile atât la contactul cu apa, cât și după, poate cauza infecții grave. Situația este identică și în cazul saunelor sau apelor termale. Căldura este un mediu propice care stimulează reproducerea naturală a bacteriilor, iar riscul îmbolnăvirii ochilor este mult mai crescut.

Vedere tulbure sau ochi roşii după înot

Aceste manifestări se observă frecvent în rândul copiilor, din cauză că aceştia tind să deschidă ochii sub apă necontrolat, spre deosebire de adulți. Apă din piscină este absorbită în cornee, iar aceasta se inflamează şi vederea devine tulbure. De obicei simptomele dispar după 30-60 de minute.

Ochii roşii după înot apar că urmare a înotului într-un bazin care are prea mult clor.

După ședința de înot sau spre sfârșitul acesteia, apariția ochilor roșii este un lucru normal, și este o certitudine faptul ca a fost cauzată de clor. Poate crea o senzație neplăcută, însă, de regulă, dispare de la sine. Pentru a grăbi vindecarea, se poate utiliza o soluție oftalmică lubrifiantă, dar dacă roșeața persistă și în următoarele zile după contactul cu apa, trebuie să consulți medicul specialist.
Indiferent de activitățile pe care le ai, în sezonul călduros organismul necesită și mai multă grijă, fiind expus multor pericole care apar, de multe ori, în situațiile în care oamenii uită să se protejeze. Ai grijă de sănătatea ta și încearcă să previi orice afecțiune. Este mai ușor decât să o tratezi.

Dr. Gorea Flavia Doina – Medic specialist oftalmolog

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Conjunctivita alergică de primăvară

Conjunctivita alergică sezonieră este un tip de conjunctivită, des întâlnită, care apare ca reacție la alergenii din aer. Este o afecțiune des întâlnită pe timpul primăverii, în lunile aprilie și mai, deoarece este declanșată de polen și iarbă.

Citește articolul complet

De ce ne slăbește vederea după 40 de ani

Probleme în a distinge text sau dificultatea de a lucra pe calculator sunt cele mai des întălnite la pacienții de la 40 de ani în sus. Această modificare normală de îmbătrânire a capacității de focalizare a ochiului se numește presbiopie.

Citește articolul complet

Sănătatea ochilor pe timpul verii (I)

Semnele verii se fac din ce în ce mai puternic simțite. Deși este un anotimp în care oamenii preferă să se gândească la moduri în care să-și petreacă timpul liber, nu înseamnă că nu sunt expuși pericolelor atrase de căldură.

Citește articolul complet

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Fii mereu la curent cu știri despre noile noastre produse și promoții.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM!

Îți stăm la dispoziție cu detalii suplimentare despre produse sau programări.

0748 - 482 - 198/0357 - 417 - 000
NE GĂSEȘTI ȘI PE REȚELELE

Intră în comunitatea noastră și află cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea ochilor tăi.