• Comenzi și informații
    0748 482 198
  • Info programări
    0357 417 000
Blog
Află cum să ai grijă de ochii tăi

Îngrijirea ochilor la copii și nou-născuți

header3

Sănătatea copilului tău este întotdeauna o prioritate, așa că și atunci când te îngrijești de ochii săi, fă-o cu multă atenție! Ochii micuțului tău sunt extrem de delicați, iar înainte să începi curățarea lor, ai grijă să te speli minuțios pe mâini și să iei toate măsurile pentru o igienă optimă. Este important să porți haine curate, pentru a te asigura că microparticulele de praf acumulate în timpul zilei nu vor pătrunde în receptorul sensibil al copilului. De asemenea, nu folosi creme, uleiuri sau arome de corp care îi pot irita pielea sau îi pot cauza alergii.

Primul pas pe care trebuie să-l faci după ce ți-ai dezinfectat mâinile este umezirea unui tampon de bumbac sau o bucată de pânză moale în puțină apă. Poți folosi apă de la robinet, însă doar dacă ești sigură că te afli într-o zonă în care apa potabilă este pură. În caz contrar, folosește apă plată, îmbuteliată. Trebuie menționat că spălarea ochilor cu ceai de mușețel, diferite infuzii sau lapte, nu doar că nu este benefică, este contraindicată. Masează încet dinspre colțul interior spre cel exterior, fără să aplici presiune, și asigurându-te că ochii copilului sunt mereu închiși. Folosește dischete de vată diferite pentru fiecare ochi, astfel vei evita transmiterea unei eventuale infecții sau transferul unui corp străin.

Cea mai sigură metodă de a curăța ochii sănătoși este una ghidată de igienă extremă și atingere delicată. În cazul în care ochii micuțului tău sunt bolnavi, iar medicul oftalmolog a pus diagnosticul unei infecții, va trebui să acorzi și mai multă atenție pentru a grăbi procesul de vindecare. Repetă instrucțiunile de mai sus, pentru a igeniza exteriorul ochilor și pleoapele, fără a apăsa, și înlocuind de fiecare dată tamponul de bumbac, pânza sau orice instrument folosit în acest scop. Sub nicio formă nu încerca să atingi globul ocular sau să cureți ochiul când este deschis! Această greșeală este, din păcate, foarte frecventă și poate irita excesiv ochii copilului și poate răni corneea. Dacă există o secreție anormală, va trebui să repeți procedeul mai des. Folosește întotdeauna apă călduță, este mai plăcută pentru piele și nu va speria copilul. Urmează îndeaproape instrucțiunile pe care le primești de la medicul oftalmolog și nu acționa niciodată fără a te consulta cu acesta. Orice manifestare anormală a micuțului semnaleaz-o medicului, care-ți va oferi întotdeauna cele mai bune sfaturi!

Dr. Gorea Flavia Doina – Medic specialist oftalmolog

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Examenul oftalmologic pe parcursul vieții

Cele mai multe persoane ignoră importanța unui control oftalmologic periodic, preferând să meargă la medic doar dacă au o problemă destul de gravă de vedere. În următoarele rânduri am să vă explic, pe scurt, ce este un examen oftalmologic.

Citește articolul complet

Conjunctivita alergică de primăvară

Conjunctivita alergică sezonieră este un tip de conjunctivită, des întâlnită, care apare ca reacție la alergenii din aer. Este o afecțiune des întâlnită pe timpul primăverii, în lunile aprilie și mai, deoarece este declanșată de polen și iarbă.

Citește articolul complet

Ce trebuie să știm despre fotofobie

Fotofobia sau sensibilitatea la lumină se definește ca o senzație neplăcută la contactul cu lumina. Este un simptom des întâlnit, care poate apărea din cauza unor iritații oculare minore, dar prezența ei poate indica și existența unor afecțiuni oftalmologice severe.

Citește articolul complet

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Fii mereu la curent cu știri despre noile noastre produse și promoții.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM!

Îți stăm la dispoziție cu detalii suplimentare despre produse sau programări.

0748 - 482 - 198/0357 - 417 - 000
NE GĂSEȘTI ȘI PE REȚELELE

Intră în comunitatea noastră și află cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea ochilor tăi.