• Comenzi și informații
    0748 482 198
  • Info programări
    0357 417 000
Blog
Află cum să ai grijă de ochii tăi

Examenul oftalmologic pe parcursul vieții

header4

Cele mai multe persoane ignoră importanța unui control oftalmologic periodic, preferând să meargă la medic doar dacă au o problemă destul de gravă de vedere. În următoarele rânduri am să vă explic, pe scurt, ce este un examen oftalmologic, care sunt vârstele la care este recomandat acest control și care este frecvența recomandată pentru programarea unui astfel de examen medical.

Examenul oftalmologic este recomandat atunci când apar tulburări ale vederii de aproape sau la distanță, în cazul prezenței unei afecțiuni oculare sau doar pentru un control preventiv. El se poate efectua oricând pe parcursul vieții, începând de la naștere și până la o vârstă înaintată.

În primele zile după naștere, examenul oftalmologic se face la indicațiile medicului neonatolog, pentru depistarea afecțiunilor congenitale, cum ar fi cataracta congenitală, glaucomul congenital etc. În jurul vârstei de 3 ani este recomandat un control oftalmologic pentru depistarea strabismului. Următorul control poate fi făcut la vârsta de 7 ani, vârstă la care pot fi depistate tulburările de vedere la distanță. Pentru copii care utilizează frecvent calculatorul sau cei care citesc foarte mult este recomandat un examen oftalmologic periodic.

Odată cu înaintarea în vârstă, ochii devin din ce în ce mai sensibili, protecția acestora fiind cu atât mai necesară, cu cât avem un serviciu care presupune folosirea constantă a calculatorului. Un control oftalmologic amănunțit va evalua cât de bună este vederea ta și care este starea generală a sănătății oculare. La vârsta de 45-50 ani este indicat un control, deoarece în această perioadă apare prezbiopia sau alte boli oftalmologice precum glaucomul și alte boli degenerative retiniene.

Controlul oftalmologic anual este recomandat și pentru persoanele care lucrează în profesii care necesită precizie și concentrare vizuala (bijutieri, ceasornicari, conducători auto). Consultul oftalmologic periodic este de asemenea necesar pentru evaluarea periodică a evoluției unor afecțiuni sistemice cum este hipertensiunea arterială sau pentru controlul complicațiilor oculare cum ar fi în cazul diabetului zaharat.

Dr. Gorea Flavia Doina – Medic specialist oftalmolog

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Îngrijirea ochilor la copii și nou-născuți

Sănătatea copilului tău este întotdeauna o prioritate, așa că și atunci când te îngrijești de ochii săi, fă-o cu multă atenție! Ochii micuțului tău sunt extrem de delicați, iar înainte să începi curățarea lor, ai grijă să te speli minuțios pe mâini și să iei toate măsurile pentru o igienă optimă.

Citește articolul complet

De ce ne slăbește vederea după 40 de ani

Probleme în a distinge text sau dificultatea de a lucra pe calculator sunt cele mai des întălnite la pacienții de la 40 de ani în sus. Această modificare normală de îmbătrânire a capacității de focalizare a ochiului se numește presbiopie.

Citește articolul complet

Ce trebuie să știm despre fotofobie

Fotofobia sau sensibilitatea la lumină se definește ca o senzație neplăcută la contactul cu lumina. Este un simptom des întâlnit, care poate apărea din cauza unor iritații oculare minore, dar prezența ei poate indica și existența unor afecțiuni oftalmologice severe.

Citește articolul complet

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Fii mereu la curent cu știri despre noile noastre produse și promoții.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM!

Îți stăm la dispoziție cu detalii suplimentare despre produse sau programări.

0748 - 482 - 198/0357 - 417 - 000
NE GĂSEȘTI ȘI PE REȚELELE

Intră în comunitatea noastră și află cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea ochilor tăi.