• Comenzi și informații
    0748 482 198
  • Info programări
    0357 417 000
Blog
Află cum să ai grijă de ochii tăi

Ce trebuie să știm despre fotofobie

1383363455004

Fotofobia sau sensibilitatea la lumină se definește ca o senzație neplăcută la contactul cu lumina. Este un simptom des întâlnit, care poate apărea din cauza unor iritații oculare minore, dar prezența ei poate indica și existența unor afecțiuni oftalmologice severe, cum ar fi afecțiunile corneei sau boli inflamatorii oculare. De asemenea, există cazuri în care unele persoane pur și simplu prezintă fotofobie, fară existența unei afecțiuni oculare. Ea poate fi un simptom care, de multe ori, însoțește migrenele sau se manifestă, însoțită de lăcrimare, la persoanele cu ochi deschiși la culoare (ochi albaștri sau verzi).

Este recomandat un consult medical când sensibilitatea la lumină este severă. Dacă în urma unui consult oftalmologic se elimină o posibilă afecțiune oculară, atunci se recomandă purtarea unor ochelari de soare. Atenție, lentilele nu trebuie să fie foarte închise la culoare, caz în care fotofobia ar fi mult mai accentuată atunci când îi dăm jos.

Articolul nostru anterior, despre iluminatul la birou, prezintă impactul pe care îl are lumina artificială asupra ochilor noștrii. Dar trebui să știi că ultilizarea la locul de muncă a luminii albe / reci, fluorescente poate duce la apariția fotofobiei. Soluția ar fi să folosim lumină naturală sau becuri incandescente cu lumină caldă sau cele cu halogen.

Dr. Gorea Flavia Doina – Medic specialist oftalmolog

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
De ce ne slăbește vederea după 40 de ani

Probleme în a distinge text sau dificultatea de a lucra pe calculator sunt cele mai des întălnite la pacienții de la 40 de ani în sus. Această modificare normală de îmbătrânire a capacității de focalizare a ochiului se numește presbiopie.

Citește articolul complet

Efectele iluminatului artificial asupra ochilor

Ochii au parte de un tratament nociv, în timpul serviciului. Lucrând toată ziua la lumina unui bec fluorescent puternic, vederea poate suferi leziuni permanente, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Naţională Australiană (ANU) din Canberra, Australia.

Citește articolul complet

Conjunctivita alergică de primăvară

Conjunctivita alergică sezonieră este un tip de conjunctivită, des întâlnită, care apare ca reacție la alergenii din aer. Este o afecțiune des întâlnită pe timpul primăverii, în lunile aprilie și mai, deoarece este declanșată de polen și iarbă.

Citește articolul complet

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Fii mereu la curent cu știri despre noile noastre produse și promoții.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM!

Îți stăm la dispoziție cu detalii suplimentare despre produse sau programări.

0748 - 482 - 198/0357 - 417 - 000
NE GĂSEȘTI ȘI PE REȚELELE

Intră în comunitatea noastră și află cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea ochilor tăi.